Livet på en ridskola

Jag har växt upp i ett stall och det är en plats som jag älskar och inte bara jag utan många, många andra också. Jag ska berätta om varför det är en plats som jag tycker så mycket om och vad är det egentligen som händer och sker på en ridskola/stall egentligen, det ska jag prata med er om i det här inlägget. 

När jag var 7 år började jag på en ridskola i närheten av Avesta och sedan har jag i alla år fortsatt. Men inte alltid på samma ridskola. Nu har jag egna barn och en av dem i alla fall har ärvt mitt hästintresse och vi går tillsammans till stallet och tar hand om hästarna varje dag, det är som en livsstil. Hur som helst så kan man sammanfatta livet på en ridskola med att det är ridning, ridlektioner och det sociala liv, det är vad det handlar om.

Nu kanske du tänker att ridning är ridning, men det finns många olika typer av ridning och det är stor skillnad mellan ridlektioner och att sköta sin egen häst och rida på den. Det viktigaste med ridning är att se hur mycket tid du har till förfogande för att rida en eller två gånger i veckan om du bara rider en typ, dvs. ponny etc. Det kan vara både roligt och frustrerande att inte ha tillräckligt med tid för ridning under veckan eftersom det då är svårt att utveckla dina färdigheter som ryttare vilket är något jag lärt mig av erfarenhet. Sedan kan jag nog säga rätt så säkert att antingen har man det i sig eller inte, det märker du när du kommer till stallet och hästarna. Du blir antingen frälst på en gång eller inte och blir det kärlek till hästarna så kommer du få en hobby du kan ha glädje av livet ut.