En mur i trädgården

Jag har skaffat en stödmur i trädgården och det gör att det ser så fint ut där det är en nivåskillnad. Min trädgård sluttar och på ett ställe mer. För att göra det lite mer praktiskt och för att slippa gå med en tung gräsklippare i en nedförsbacke har jag byggt en stödmur av stenblock. Jag hade aldrig tidigare murat och det är lite svårt i början, men man vänjer sig och efter ett tag gick det bra. Jag har inte gjort någon stor sak utan bara lagt blocken på varandra och fyllde igen mellanrummen med grus. Det hela tog ungefär två dagar from start till slut. Jag är mycket nöjd med resultatet!

Nu är jag hantverkare till yrket och jag arbetar sedan flera år på en firma i Uddevalla, så jag sätter mig snabbt in i hur praktiska saker ska göras. Jag förstår om inte alla har det lika lätt med det som jag så om du vill ha till exempel en stödmur och inte vet hur du ska bygga den så kan du alltid vända dig till någon firma inom det här området och be om hjälp. Men det är inte så svårt som man tror och med lite tålamod och envishet så kan väl alla klara av det.

Däremot har jag inte haft lika stor lycka med växterna som jag satte för de trivs inte. Tyvärr köpte jag sådana växter som inte trivs i den här klimatzonen och jag var ju dum som inte kollade det innan jag köpte dem. Det ser lite halvvisset ut och jag vet ju redan nu att jag kommer få köpa nya, men när jag gör det ska jag vara med noggrann med att kolla upp så att de verkligen trivs i den klimatzon som vi har här. Tack för mig för den här gången!